Hedgehog Dream

Melegítő párna afrikai törpesünöknek


heating pillow

Melegítő párna afrikai törpesünöknek

Jártál már úgy, hogy az afrikai törpesünöd hibernálni próbált és nem tudtad mivel is biztosíts neki plusz meleget? Jártál már úgy, hogy a sünid fürdetés után – akárhogy szárítottad meg – mégis fázós, vacogós maradt, Te pedig aggódtál, nehogy megfázzon? Vagy muszáj volt vinni valahová hideg időben, de nem tudtad mivel tartsd melegen útközben? Erre a problémára nyújthat megoldást a törpesünnek méretezett melegítő párna és a hozzá tartozó bújózsák. A párna tetszés szerint tölthető mikrohullámú sütőben melegíthető magvakkal, például lenmaggal, árpagyönggyel, rizzsel. A felmelegített párna akár másfél óráig is kellemes meleget biztosít. Tapasztalatom szerint – olajtartalmának köszönhetően – a lenmag tartja legtovább a hőt. A rizsszemek egymáshoz dörzsölődve egy idő után rizsport képezhetnek, szükséges lehet sűrűbben cserélni a magokat illetve mosni a huzatot. 

Hogyan melegítsük a törpesünnek a párnát?

A mikrohullámú sütők teljesítménye eltérő, nagyjából fél perc elegendő a párna átmelegítéséhez. Érdemes a melegítést kétszer-háromszor megszakítani és a párnában összerázni a magokat, hogy mindenhol egyformán melegedjenek.

Nagyon figyeljünk oda a megfelelő hőmérsékletre! Ezt legkönnyebben úgy tesztelhetjük, hogy a felmelegített párnát az arcunkhoz nyomjuk. Ha pár másodperc után azt érezzük, hogy legszívesebben így maradnánk, olyan jól esik, akkor azt a süni is imádni fogja. Ha viszont érezzük, hogy kicsit csípős meleg, inkább kellemetlen, az túl meleg lesz a süni számára is. Ilyenkor hagyjuk kicsit hűlni a párnát, rázzuk át ismét benne a magokat és teszteljük újra! Mindig figyeljünk arra, hogy a süninek legyen lehetősége leszállni a párnáról, ha melege lenne!

A párna praktikusan tépőzáras, így ha beszennyeződik, csak kiöntjük belőle a magvakat és már mosható is a huzat.

Nincs is jobb annál, mint belesüppedni egy babzsák fotelba, mely felveszi az alakunkat. Ugyanezt a süppedős kényelmet biztosítja a magokkal töltött párna a süni számára, kiegészítve egy kis extra meleggel.

hedgehog on linseed pillow

Mikrohullámú sütőben melegíthető párnák ITT!

Please follow and like us:
error
error

Tetszett? Oszd meg másokkal is!